Tu ai renunța la curea pentru bretele?

Istoric

Primele bretele apar in secolul XVIII, in Franta. Pe atunci fiind doar niste panglici prinse de pantaloni si totodata erau considerate lenjerie de corp.

La 1820, designerul Albert Thurston, croieste primele bretele asa cum le stim noi astazi. Abandonarea curelei in favoarea unui accesoriu mult mai elegant i-a adus faima inventatorului la nivel mondial, la vremea respectiva.

In Primul Razboi Mondial aproape ca dispar, din cauza uniformelor purtate la acea vreme, care necesitau curea. Din fericire, acestea reapar la scurt timp, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Ce sunt bretelele?

Bretelele sunt confectionate din material textil, elastic sau piele si se poarta peste umeri pentru a sustine pantalonii. Se pot prinde prin clipsuri sau cleme, fie prin nasturi cusuti pe pantaloni. Modele pot fi in forma de H, X sau in Y.

Gandite la inceput pentru barbati, astazi sunt purtate inclusiv de femei sau copii, fiind foarte utile si in anumite contexte, fiind baza outfit-ului.

Comparativ cu cureaua, bretelele sunt recomandate pentru ca nu altereaza forma pantalonilor si nu strang in jurul taliei.

La inceput, bretelele erau confectionate exclusiv din fire de lana, strans cusute. Astazi, gasim pe piata bretele din diverse materiale textile, de la piele pana la elastic.

Initial, bretelele erau confectionate in forma literei H, apoi in X, iar astazi regasim cele mai multe modele in forma Y.

Ce trebuie sa stim despre bretele?

Cea mai importanta regula este ca bretelele nu trebuiesc purtate niciodata cu curea.

Bretelele sunt adjustabile cu un sistem divers de prindere, ceea ce inseamna ca poti regla marimea lor astfel incat sa ti se potriveasca tie: nici prea largi sa iti cada de pe umeri atunci cand stai jos, dar nici foarte stranse pentru a ca te vor incomoda.

Te sfatuim sa le porti cu pantaloni cu talie inalta, daca vrei sa pari mai inalt. Bretelele dau continuitate tinutei, accentuand verticalitatea.

Bretele pot fi late sau subtiri, latimea fiind variabila intre 2cm si 4,5cm.

Sunt preferabile in cazul in care pantalonii sunt putin largi in talie. De asemenea, sunt foarte practice, mai ales atunci cand poate nu ai un abdomen de invidiat, iar cureaua incomodeaza.

Tot spre deosebire de curea, bretelele nu sunt la vedere, insa daca ai incredere in viziunea ta, pot fi folosite ca o pata de culoare.

Recomandam sa le porti la costum, pe sub vesta, astfel vei pastra si verticalitatea tinutei. Atunci cand sunt la vedere, arata bine cu pantalonii negri sau maro, spre deosebire de curele, care trebuie purtate cu pantofi de aceeasi culoare.

De asemenea, daca obisnuiesti sa porti jeansi prin prisma jobului sau preferintelor tale, bretelele dau foarte bine si in acest context.

Oferim un voucher promotional primului cititor care doreste sa se accesorizeze:
– cod #bretele1702
– 10% reducere la orice accesoriu ( www.onore.ro )
– valabilitate 17.02-16.03.2018
– utilizare unica.

ro_RORomanian